Smokepins gjør kaldrøyking enkelt! Du trenger ikke lenger mye utstyr for å oppnå en skikkelig god kaldrøyking – spar tusenvis av kroner med denne bærekraftige konserveringsmetoden.Du kommer raskt i gang. Bygg et røykeri av papp eller bruk en kulegrill eller noe annet av tilsvarende størrelse. Bare sørg for å holde øye med røykuttaket. Smokepins er så praktiske at du kan kaldrøyke hvor som helst – hjemme, på fisketur, i sommerhytta eller på båten.
Heng produktene dine i røykeriet og tenn deretter en Smokepin. Blås ut flammen og sørg for at hele ringen lyser. Fest Smokepin til holderen og plasser den på et brannsikkert underlag i bunnen av røykhuset.
Hvor lang tid røyking tar avhenger av størrelsen på det du vil røyke. Store deler tar lengre tid enn mindre. Du bruker en Smokepin om gangen og legger nye etter hverandre til røykingen er ferdig. Kaldrøyk fisk og kjøtt samtidig uten problemer. Røyk gjerne store mengder om gangen – bra for både miljøet og lommeboken. Du bruker like mange Smokepins uansett hvor mye du putter i røykhuset. Det går fint å fryse ned røkte produkter og lagre til senere.
Så lenge brenner SmokepinsEn Smokepin brenner i omtrent 1 time og 25 minutter. Det kommer litt an på forholdene. Hvis det blåser, vil trekken i røykbeholderen være større og Smokepins vil brenne raskere.
Slik tenner du Smokepin
- Bruk en lighter og tenn Smokepin på enden med den største åpningen.
- Når flammen har lagt seg, blås den ut. Blås litt på gløden til hele ringen gløder.
- Plasser Smokepin i holderen med den glødende siden vendt opp.
- Plasser holderen på et brannsikkert underlag inne i røykbeholderen.
- Trekket i beholderen skal være minimalt (liten åpning nederst for luftinntak og øverst for røykutslipp).
- Når din første Smokepin brenner ned (etter ca. 1 time og 25 minutter), bytt den ut med den neste.
På den måten får du en sterkere røyksmakHvis du ønsker en sterkere røyksmak eller hvis du røyker større ingredienser, bruk flere Smokepins. Du bruker fortsatt en om gangen, men lar ingrediensene ryke lenger. Store produkter skal både røykes og modnes over lengre tid.